Master Data Management

Master Data Management

Master Data Management is de alles omvattende term. Het proces rond Master Data (Golden Copy) van centraliseren, categoriseren, connecteren, controleren en distribueren.

Het onderhouden van een centrale plek waar alle data samen komt, een eenduidige waarheid aanwezig is en de distributie geregeld word.

Door de samenkomst van meerdere stromen is het mogelijk uw data te verrijken en te completeren zodat alle doelsystemen en gebruikers met de meest omvattende data kunnen werken.

Dit geeft u inzicht op de juiste niveaus en de mogelijkheid om controle uit te voeren op uw datahuishouding.

Master Data

CluedIn Data FabricMaster Data kan uit verschillende domeinen bestaan zoals producten, klanten, locaties, asset, leverancier, referentie data en meer.

Door het centraliseren van uw informatievoorziening ondersteunt u de business optimaal. Ook bij het uitrollen van nieuwe initiatieven is het op orde hebben van de data een must. In veel gevallen zijn er nog separate data silo's die door verschillende teams en afdelingen onderhouden worden. Dit leidt vaak tot inconsistente informatie en het meerdere keren behandelen van data die eigenlijk hetzelfde is zonder dit te weten. Hierbij horen vaak klachten over de data voorziening, de vindbaarheid en de kwaliteit hiervan. Veel gehoord is dan ook incompleet, inconsistent, onjuist, typefouten en meer. 

Als data op de juiste manier gecentraliseerd wordt levert dat synergy voordelen op, niet alleen vanuit data oogpunt maar ook binnen uw organisatie. Juist door databronnen te combineren is het mogelijk de al aanwezige data te verreiken en te controleren. Op deze manier wordt de kwaliteit van de data verhoogt en gaan de kosten naar beneden. Data stromen kunnen efficienter ingezet worden en afgestemd op het gebruik binnen de organisatie. Uiteraard hoeft u zich alleen te focussen op de data die onjuist.

De oplossing

Met onze data fabric oplossing heeft u het heft zelf in handen. Het systeem ondersteund u bij de vindbaarheid, kwaliteit en consolidatie van al uw data. Uiteindelijke resultaten kunt u gelijk koppelen aan een rapportage tool en zelfs de data kan terug uw systemen in. CluedIn Data Fabric

Zo werkt u met de juiste versie van de data, overal en altijd. U hoeft zich alleen maar te focussen op de foutieve data en omdat het systeem zelf lerend is wordt dit ook steeds minder. Heeft u al inzicht in de kwaliteit van uw data en waar u zich op moet focussen?

Welke bronnen u ook wilt koppelen, One-Drive, Drive File Stream, FileSystem, SaleForce, SAP,  SQL, IBM, Oracle, SAS, Office365, LinkedIn, Custom DWH, Postgres en heel veel meer. Standaard zijn er meer dan 200 connectoren voor zowel cloud als on-premise applicaties.  

CluedIn

Om dit alles te realiseren maken wij gebruik van het CluedIn platform. CluedIn heeft een gehele nieuwe kijk op hoe data management technisch ingericht moet worden en maakt dan ook gebruik van de modernste technieken zoals graph databases. Door de vooruitstrevende manier van inrichten is het CluedIn platform opgenomen in de referentie architectuur van Microsoft. Onlangs is CluedIn als platform ook gelanceerd op Azure en kan het gebruik maken van de native dienstverlening die dit cloud platform biedt.

Als Viewwave kunnen we u actief helpen bij de implementatie van dit platform en gaan we op zoek naar de beste inrichting voor uw bedrijf om u te helpen uw MDM oplossing een boost te geven! Lees hier meer over Viewwave & CluedIn

Meer weten of een demo boeken? Neem dan contact met ons op!