Data

Data

Je kan alleen maar waarde halen uit juiste data maar hoe bepaal je nu eigenlijk wat er juist is en wat moet je hier voor doen? Er zijn meerdere aspecten in de data voorziening en meerdere mogelijkheden om de data stromen op orde te krijgen. Vele termen, aandachtspunten en nog meer uitdagingen. 

Data termen

Er zijn meerdere data termen in het data landschap die belangrijk zijn om te kennen maar vooral om te begrijpen wat ze nu eigenlijk inhouden. Hier onder een 3-tal waarop Viewwave de nadruk legt.

PIM

 Product Information Management kan gezien worden als een deel van Master Data Management. Het draait bij PIM om product informatie binnen de eigen informatie voorziening. 

Net als bij Master Data, gaat het om een "Golden Copy" maar alleen van uw product data. Door centralisering en gecoordineerde distributie heeft u grip op de product data die gebruikt worden door zowel interne als externe systemen.

Het geeft u de juiste controles en de mogelijkheid om uw data op een centrale plek aan te passen en te conroleren waar deze gebruikt wordt.

MDM

Master Data Management is de alles omvattende term. Het proces rond Master Data (Golden Copy) van centraliseren, categorisere, connecteren, controleren en distribueren.

Het onderhouden van een centrale plek waar alle data samen komt, een eenduidige waarheid aanwezig is en de distributie geregeld word.

Door de samenkomst van meerdere stromen is het mogelijk uw data te verrijken en te completeren zodat alle doelsystemen en gebruikers met de meest omvattende data kunnen werken.

Dit geeft u inzicht op de juiste niveaus en de mogelijkheid om controle uit te voeren op uw datahuishouding.

Lees hier meer

DQM

Data Quality Management: Het woord Quality zegt het alles. Binnen DQM wordt de kwaliteit van uw data inzichtelijk gemaakt. Hoe betrouwbaar is de data, klopt de informatie die aanwezig is en waar zitten de hiaten?

Door kwaliteitsregels en referentie data op de juiste wijze tegen uw dataset aan te houden wordt inzichtelijk gemaakt hoe uw data er voor staat. Hierdoor kunt u relatief eenvoudig fouten in de data opsporen en de kwaliteit verbeteren.

Voorkom dat onjuiste data een eigen leven gaat leiden.

Data

De grote generieke deler is natuurlijk de data zelf. Alles draait binnen deze topics om de data maar ook om de structuur en de kwaliteit van de data. 

Alleen juiste data kan waarde toevoegen aan uw organisatie. Zorg dat u hier grip op krijgt en dat u aandacht besteedt aan de data binnen uw organisatie.

Neem gerust contact op om eens over de (on)mogelijkheden te praten!